Superhelppo Britakakku!

Superhelppo Britakakku!

Kokeilin äitienpäiväksi Britakakkua, joka vaikutti reseptin perusteella olevan helposti leipomiseen soveltuva jopa mökkiolosuhteissa. Ja sitä se oli! Aivan superhelppo tehdä ja maku todellakin kohdillaan! En oikein tiedä että meneekö tämä Pavlovan ohi vai ovatko ne yhtä hyviä, mutta siis todella suosittelemisen arvoinen kakkukokeilu, joka on kuten sanottu helppo ja nopea toteuttaa myös esim. mökillä vieraita kestitessä.

Pohja ja marenki on maku.fi sivulta täältä, ja väliin laitoin banaania ja kotimaisia pakastemansikoita. Brita kakkuun kuuluu yleensä mantelit, jotka jätin tässä kokeilussa pois ja tuosta ”virallisesta” täytteestä en ole aivan varma, että mitä siinä pitäisi olla. Mutta kerma, mansikat ja ohueksi siivutetut banaaninpalat toimivat mainiosti. :)

Kakkupohja:

  • 150 g margariinia tai voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 keltuaista (huoneenlämpöisiä)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl kevytmaitoa

Marenki:

  • 4 valkuaista (huoneenlämpöisiä)
  • 2 dl sokeria
  1. Laita ensin uuni lämpenemään 175 asteeseen, vatkaa sitten sokeri ja huoneenlämpöinen rasva vaaleaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella tai monitoimikoneella)
  2. Lisää keltuaiset yksitellen ja sekoita välissä.
  3. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe ensin yhteen, ja siivilöi sen jälkeen taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti, jauhoja lisätessä kannattaa välttää liikaa sekoitusta.
  4. Levitä seos ohueksi levyksi uuninpellille (nuolija on tässä hyvä).
  5. Valmista sitten marenki: Vatkaa ensin valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
  6. Lisää sitten sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on kiiltävää ja pysyy paikallaan, vaikka astian kääntäisi ylösalaisin. Marenkia tehdessä yleisesti kannattaa huomioida, että vispilöiden pitää olla täysin puhtaat ja kuivat, samoin kuin astian, jossa vaahdon vatkaa. Eli pese ja kuivaa astiat huolellisesti ennen marengin valmistuksen aloittamista.
  7. Levitä marenki voitaikina päälle nuolijalla. Marengista tulee valmiina juuri sen näköinen, miltä se näyttää tässä vaiheessa, eli jos haluaa aivan tasaisen pinnan, kannattaa se huomioida ennen uuniin laittamista. Itse painelin lusikalla kevyesti marengin pintaan, jolloin lopputulos oli vähän tuollainen ”aaltomainen”. Valinta on vapaa!
  8. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Jäähdytä pohja kunnolla ja valmista sitten täyte. Tässä voi sooloilla ihan oman maun mukaan, mutta itse täytin kakun näillä:

  • 6 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 2 pussia kotimaisia pakastemansikoita sulatettuna ja ylimääräiset mehut pois valutettuna.
  • 1 banaani hyvin ohuiksi viipaleiksi siivutettuna.
  1. Halkaise kakku joko kahteen tai neljään osaan (perinteisesti Britakakku on kaksikerroksinen, mutta jaoin pohjan neljään osaan, jolloin lopputulos oli huikean korkea cake).
  2. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Maista välissä, onko kerma sopivan makeaa, mutta itse käytin ehkä noin vajaan desin sokeria ja pari tl vaniljasokeria.
  3. Laita alimmainen kerros tarjoiluvadille ja täytä kermalla, banaanilla ja mansikoilla. Nosta seuraava kerros päälle ja täytä samalla tavalla ja sama kuvio vielä kolmanteen kerrokseen. Päällikerrokseen ei ainakaan itsellä enää jäänyt kermaa ja muutenkin mielestäni sen voi jättää ihan ”paljaaksi” ja koristella esimerkiksi kukilla. Marenkin on kuitenkin aika kaunis kuorrute, eli sekin riittänee jos kerma loppui kesken.
  4. Jos tekee nelikerroksisen kakun, niin reunoihin voisi hyvin upottaa pitkät grillitikut, jolloin kakku pysyy takuuvarmasti pystyssä. Tämä ei ole pakollista, mutta kävipähän mielessä kakkua kootessa. :)

Syö heti, tämä kakku vettyy jääkaapissa ja on siis parhaillaan heti nautittuna!

brita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s