Kärleksmums muffinit

Kärleksmums muffinit

Kärleksmumssista, eli kotoisammin (tylsemmin? ;) ) mokkapaloista löytyy täältä blogista aiemmin jo yksi resepti, mutta nyt kokeilin vaihtelun vuoksi uutta , ja vieläpä muffinimuodossa! Taikinaresepti on yhdistelmä erilaisista netistä kerätyistä ohjeista, joita luonnollisesti muokkasin hieman mm. tuplaamalla kaakaojauheen määrän ja vaihtamalla maidon kermaan. :) Kuorrutteen ohje on Arlan sivuilta. Ohjeesta tulee noin 11-12 muffinsia. Ja lopputulos oli siis aivan mieletön, tosi hyvä ohje! A & O varmaan se, että muffineita ei paista liikaa, eli tikkuun saa loppuvaiheessa kokeillessa jäädä vielä hieman taikinaa. Mutta siis ehdottoman toimiva ohje, joka toimii loistavasti myös perus mokkapala-ohjeena. Resepti on määrältään hieman pieni normaaliin uuninpeltiin ja soveltuu uunivuokaan, joka on noin 23×30 senttiä tai suunnilleen sinne päin. :)

taikina:

  • 2 huoneenlämpöistä munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl maitoa tai kermaa (ruoka/kuohu/vispi, kaikki käy)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 reilua (eli kukkurallista) tl leivinjauhetta
  • 2 reilua tl vaniljasokeria
  • 4 reilua rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
  • 200 gr sulaa voita

kuorrute:

  • 75 g voita
  • 34 dl kahvia
  • 12 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
  • 1 12 rkl vaniljasokeria
  • 5 dl (300 gr) tomusokeria
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne, maito ja voi munaseokseen varovasti lusikalla sekoittaen.
  3. Asettele taikina muffinivuokiin (reilu puolet vuoasta täytettä ja kannattaa käyttää lisäksi muffinipaistovuokaa, jolloin ne pysyvät kauniissa muodossa) ja paista uunissa 175 astetta n.20 minuuttia. Kokeile tikulla, johon voi vielä jäädä hieman täytettä.
  4. Laita muffinit jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  5. Sulata voi kattilassa ja lisää muut ainekset joukkoon. Nosta liedeltä, sekoita ja anna seoksen seistä hetki, jotta tomusokeri liukeaa seokseen.
  6. Nosta jääkaappiin jäähtymään hetkeksi ja sen jälkeen vielä noin viideksi minuutiksi pakkaseen. Vaahdota sitten kuorrute vatkaimella kuohkeammaksi  ja kuorruta muffinit. Koristeeksi vielä esimerkiksi kookoshiutaleita ja it´s done!

Kuorrutteen voi myös hetken jäähtymisen jälkeen kaataa sellaisenaan muffinien päälle, mutta olennaista on se , että sekä muffinit (tai mokkapala-pellillinen) on ehtineet hieman jäähtyä, samoin kuin kuorrute- muuten kuorrute humpsahtaa suoraan kakun läpi sen pohjalle (kokeiltu käytännössä). Ensimmäisen kuvan kuorrute on vaahdotettu ihan kylmänä, jolloin siitä tulee kuohkeata ja muffinit on helppo koristella. Toisessa kuvassa on hieman kotitekoisemmat versiot, joiden kuorrutetta en malttanut jäähdytellä pitkään, joten siitä tuli hieman juoksevampaa. Yhtä (super)hyviä kummatkin! ;)

kärleksmums muffinit2

kärleksmums muffinit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s