täydellinen kermakakku

täydellinen kermakakku

Jos on tarvetta perinteiselle kermakakulle, niin Arlan sivuilta löytyy aivan superhyvä suosikki ja luottokakku. Pohja on perinteinen sponge-cake ja todella mehevä, plus väliin tuleva mousse kruunaa kokonaisuuden. Teen kakun yleensä hieman isompana kuin alkuperäisessä reseptissä, joten olen 1,5- kertaistanut sekä pohjan, että täytteen ainekset. Kuohukerman korvaan aina vispikermalla, omasta mielestä vaan jotenkin paljon parempi koostumus ja maku. Ja äärettömästi kermaa koristeluun, totta kai! :) Ja ainiin, kakku siis kannattaa täyttää edellisenä päivänä ja koristella pari tuntia ennen tarjoilua ja siirtää sitten jääkaappiin odottelemaan herkuttelua.

Pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • vajaa 2 dl kevytmaitoa
  • 5 1/4 dl vispikermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 6 liivatelehteä
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 pakastepussia pakastettuja mansikoita (eli sosetta n.4,5-5 dl) soseutettuna (mausta sokerilla oman maun mukaan)

Koristeluun 6-7 dl vispikermaa, sokerilla ja vaniljasokerilla makeutettuna.

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Korota 26 cm halkaisijan irtopohjavuoan reunoja leivinpaperin avulla ja voitele pohja.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti sekoittaen lusikalla.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ainakin tunti.
  5. Mittaa maito, 2 1/4 dl kermaa, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä (käytän nelosta vanhanaikaisessa uunissa) niin että ensimmäinen kupla nousee pintaan. Sekoita koko ajan puukauhalla, ettei seos pala pohjaan. Laita samalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan muutamaksi minuutiksi.
  6. Puristele liivatteista liika vesi pois ja sekoita huolellisesti täytteeseen. Laita seos kylmään veteen jäähtymään ja sekoita välillä.
  7. Vaahdota samalla 3 dl kermaa ja vaniljasokeri, sekoita vaahto jäähtyneeseen täytteeseen.
  8. Jaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Asettele alin pohja irtopohjavuoan pohjalle ja levitä puolet täytteestä ja mansikkasoseesta sen päälle. (Huom: irtoreunat paikoillaan siis, näin täyte jähmettyy kakun muotoon yön yli jääkaapissa) Nosta seuraava kerros vuokaan ja levitä loput täytteet ja soseet sen päälle. Nosta päällikerros vuokaan ja painele kevyesti kakkua alaspäin, että kerrokset ”tiivistyvät”.
  9. Laita jääkaappiin yön yli. Koristele seuraavana päivän kermalla ja valinnaisilla marjoilla.

täydellinen kermakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s