red velvet cheesecake

red velvet cheesecake

Hesarin Ruokatorstaissa oli niin houkuttelevan näköinen red velvet- kakku, että oli pakko kokeilla. Ja ehdottoman suositeltava, aivan superhyvä! Tämä kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja laittaa jääkaappiin makustumaan yön yli, kuten niin monet muutkin juustokakut. Mitä punaiseen karkkiväriin tulee, niin kannattanee noudattaa ohjeen määrää; itse hieman lisäilin väriä ja lopputuloksena oli enemmänkin ”brown velvet cake” mutta maku siitä huolimatta todella kohdillaan! :) Juustokuorrutteen tein 1,5-kertaisena alkuperäisohjeeseen verrattuna ja sen voisi kyllä tehdä vielä kaksinkertaisena (eli 800 gr tuorejuustoa jne.).

Hesarin ohje:

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl piimää
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl nestemäistä punaista elintarvikeväriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  1. Voitele irtopohjavuoka (20 cm läpimitaltaan). Kakusta tulee melko korkea, eli mikäli ei ole korkeareunaista vuokaa, niin kannattaa korottaa reunoja leivinpaperin avulla (siis leikata sopivan pituinen kaistale, rullata se sisäreunojen mukaan ja leikata sopivan korkuiseksi).
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokeri-vaahtoon lusikalla varovasti sekoittaen. Lisää sitten joukkoon (edelleen lusikalla sekoittaen) piimä, öljy, väri ja etikka.
  4. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175 astetta noin tunti (kunnes hammastikkuun ei tartu enää taikinaa).
  5. Anna jäähtyä rauhassa (noin 20-30 minuuttia) ja kumoa kakku sitten ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa kakku sitten kolmeen osaan.

 

juustokuorrute:

  • 600 gr philadelphia-tuorejuustoa (ei light)
  • 150 gr voita
  • 5-6 dl tomusokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5-2 tl sitruunankuoriraastetta
  1. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita hetki ja lisää sitten tuorejuusto, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää muut aineet ja sekoita. Tomusokeria kannattaa lisätä osissa ja sekoittaa aina välissä, että rakenteesta tulee tasainen. Lopuksi maista ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria tai sitruunankuorta. Tomusokerin määrän voi miettiä oman fiiliksen mukaan: jos haluaa kiinteämmän kuorrutteen, niin lisää vain tomusokeria.
  3. Aseta alin kakkulevy irtopohjavuoan pohjalle ja levitä osa juustokuorrutteesta sen päälle. Kakkulevyjä asetellessa kannattaa miettiä hieman niiden ulkonäköä, eli jättää onnistuneimmat kerrokset viimeiseksi. (tse kokosin kakun irtopohjavuokaan, jotta se pysyisi kasassa yön yl, mutta voi toki laittaa kakun suoraan vaikkapa lautasellekin). Aseta seuraava kakkulevy ja taas kuorrutetta. Nosta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja levitä sen päälle lopu kuorrutteet.
  4. Suojaa kakku ja laita jääkaappiin yön yli maustumaan.
  5. Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla herkkumarjoilla, kuten jättimansikoilla, pensasmustikoillatai vaikkapa vadelmilla.
  6. NAM!

red velvet cheesecake

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s